ontwerp & realisatie >> edening

groen maastricht

Volkstuin Vereniging De Heeg

VTV De Heeg is een volkstuinvereniging gelegen aan de Maastrichterweg naast de kinderboerderij. Het is een vereniging van mensen die het fijn vinden om in hun vrije tijd in en met de natuur bezig te zijn. Het af en toe een praatje maken met medeleden is ook niet onbelangrijk. Naast de tuinactiviteiten organiseren zij diverse andere activiteiten zoals lezingen, cursussen, barbecue, paaseieren zoeken voor de jeugd, nieuwjaarsreceptie, wandeltocht enz.

Ledenbestand

Onze vereniging telt momenteel 100 leden, 67 mannen en 33 vrouwen. In leeftijd variërend van 28 t/m 82 jaar. Er zijn 11 nationaliteiten. De meeste leden komen uit De Heeg maar door de jaren heen zijn er ook leden bijgekomen van andere wijken in Maastricht en ook daarbuiten.

Tuincomplex

Ze hebben 93 tuinen die variëren in grootte van 50 t/m 600 m². Men kweekt groenten, fruit, bloemen en specerijen. Groen- en snoeiafval kan men kwijt op de daarvoor aanwezige plek. Er is een mesthoop waar men gratis mest kan ophalen. Er isn een gezellige kantine en de toiletten zijn altijd toegankelijk. De auto kan binnen de poorten van het complex geparkeerd worden, er is ruim voldoende parkeergelegenheid. Het tuincomplex is afgesloten maar elk lid heeft een sleutel van de hoofdpoort zodat men altijd op zijn tuin terecht kan.

Contact

VTV De Heeg
Maastrichterweg 2
6228 XT Maastricht

043 - 362 03 92

www.vtvdeheeg.nl