ontwerp & realisatie >> edening

groen maastricht

Buitenplaats Vaeshartelt

Vaeshartelt is een prachtige buitenplaats uit de 17e eeuw, ooit bewoond door Koning Willem II en groot industrieel Petrus Regout. Voor de eerste keer in de rijke geschiedenis van Vaeshartelt, is Vaeshartelt niet eigendom van een rijk en welvarend persoon die vooral een prachtige plek voor zichzelf en zijn familie en vrienden wil creëren. Het huidige Vaeshartelt is eigendom van een stichting die zich tot doel stelt het maatschappelijk en cultureel erfgoed duurzaam in stand te houden en breed beschikbaar stellen. Zo wordt de volledige winst geherinvesteerd in de buitenplaats. Dat doet ze onder meer door te investeren in de tuinen en de gebouwen.

Het Vaeshartelt van nu wil waarde creëren voor haar bezoekers en omwonenden, zodat ze er nu en in de toekomst van kunnen blijven genieten.

De buitenplaats bestaat uit een paleisje, een gasthuis en een jachtslot met moderne aanbouw en wordt omringd door een groot Engels park met een lindelaan, prachtige vijvers, een wijngaard, sterrenbos, hoogstam fruitbomen, bijenpaviljoen, moestuin en eeuwenoude bomen. Allemaal vrij toegankelijk. De oogst uit de tuinen vormt de basis voor de gerechten op de menukaart. Daarnaast vormen streekgerechten en seizoensgebonden producten de basis voor de keuken van Vaeshartelt.

Contact

Buitenplaats Vaeshartelt
Weert 9
6222 PG Maastricht

043 - 369 02 00

www.vaeshartelt.nl
facebook buitenplaats vaeshartelt facebook
twitter buitenplaats vaeshartelt twitter