ontwerp & realisatie >> edening

groen maastricht

De Poshoof

De Poshoof is ons landbouwbedrijf te Oud-Caberg in Maastricht. Naast traditionele akkerbouwgewassen zoals aardappelen, uien, en tarwe telen wij ook intensieve tuinbouwgewassen zoals witte en groene asperges en aardbeien. Op de lössgrond in zuidwest Limburg is onze teelt van witte asperges uniek!

Het Bedrijf

De Poshoof is de boerderij van de familie Niesten sinds vijf generaties. De geschiedenis van de familie op de oude hoeve gaat terug tot 1870. Tijske Niesten trouwde met Triene Bergmans en trok in haar ouderlijke boerderij. Samen kregen zij zes zonen en een dochter. Daarna ging zoon Sjo met Lies Janssen op de boerderij wonen en werken. Vervolgens leefden opa Sjeng (een van de negen kinderen) en oma Anna Vrancken er. Zij kregen drie dochters en een zoon, Jos, die Maria Keijbets huwde en samen het bedrijf voortzetten. De jongste van hun twee zonen, Raymond, is nu de vijfde generatie Niesten op De Poshoof. Hij en zijn vrouw Marloe Spijkers hebben een zoon (Luc) en een dochter (Jill). Zij voeren samen met moeder Maria de maatschap.

Oorspronkelijk was de Poshoof een gemengd bedrijf en tegenwoordig is het een akkerbouwbedrijf met o.a. aardappelen, uien, suikerbieten, wintertarwe en brouwgerst. Groene asperges werden voorheen alleen in Mediterrane streken en Amerika gegeten. Zestien jaar geleden werd gestart met de teelt van groene asperges in het Lanakerveld. En met succes! De groene asperges voelden zich prima op de Oud-Cabergse lössbodem, net als aardbeien.

Sinds 2004 jaar worden er ook witte asperges geteeld. Witte asperges waren vooral bekend van de zandgrond van Midden-Limburg. Maar ook de lössgrond van Zuid-Limburg blijkt uitstekend geschikt. Vergelijkend met de arme zandbodem waarop de asperges traditioneel worden verbouwd, maakt de zwaardere lössbodem het oogsten moeilijker. De vruchtbaardere bodem komt de asperges juist ten goede. Zowel witte als groene asperges ontwikkelen zich tot een mooi en gaaf product dat voller en zoeter van smaak is.

Contact

De Poshoof
Postbaan 8
6218 HT Maastricht

06 - 212 420 44

www.deposhoof.nl
twitter de poshoof twitter

Openingstijden

Tijdens ons aspergeseizoen

maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 09:00 - 16:00
zondag 09:00 - 13:00