ontwerp & realisatie >> edening

groen maastricht

Ponyclub Maastricht

Bij Ponyclub Maastricht werken ze vanuit een wederzijds respect tussen paard en ruiter. Het paard is het uitgangspunt. Door het te leren kennen leer je het te berijden. Het paard zal je leren respecteren als je consequent en duidelijk bent met je paard, als je hem in zijn waarde laat en als je redelijke haalbare eisen stelt. Maar ook doordat je een vriendschapsband opbouwt met je paard.

De lessen worden altijd in het bos gegeven, ongeacht het niveau van de ruiter. Doordat ze buiten rijden zijn de lessen nooit hetzelfde, het is iedere keer weer een open avontuur. Door steeds onder andere omstandigheden te rijden leer je het paard waar je op rijdt heel goed kennen, en dus beter te berijden. Er lopen tijdens de beginnerlessen altijd gevorderde ruiters mee en zo helpen de kinderen elkaar, ze leven met elkaar mee en dragen samen een verantwoordelijkheid die maakt dat ze zich waardevol en van belang voelen.

Bij de ponyclub rijden ze zoveel mogelijk volgens de principes van natuurlijk rijden. Dat betekent dat ze zonder zadel rijden. Je kunt het paard dan goed voelen en zijn bewegingen te interpreteren. Het zit zacht, warm en comfortabel en leert je een goede onafhankelijke zithouding aan. De paarden staan altijd in de wei in hun vertrouwde kudde. Ze krijgen biologisch hooi en spelt als bijvoeding. Ze lopen zonder hoefijzers waardoor de doorbloeding van het been optimaal is en de hoef gezond blijft. Iedere zes weken worden de hoeven bekapt van alle paarden om de hoef in vorm te houden.

Contact

Ponyclub Maastricht
Mergelweg (naast 332)
6212 XK Maastricht

06 - 13 47 44 88

www.ponyclubmaastricht.nl
facebook ponyclub maastricht facebook