ontwerp & realisatie >> edening

groen maastricht

Kumulus Buurttuin

Langs de Cellebroedersgang in Maastricht-west vindt u een mooi stukje groen met vele functies.

Ooit een braakliggend stuk grond dat nu gebruikt wordt als buitenatelier, schooltuintje en meer. Een kleine groene long aan de rand van de binnenstad van Maastricht waar je even op adem kan komen.

Hoe Het Begon

Een fraai stukje natuur naast de deur. Daar moeten we wat mee dachten we bij Kumulus. De weg naar het CMNE was al snel gevonden gezien hun ruime ervaring en expertise als het gaat om aanleg van buurttuinen en het samenbrengen van groepen hierbij. Zij leverden het ontwerp, stuurden de aanleg aan en zullen het beheer van de tuin blijven begeleiden. Het idee kwam voort uit Stichting Cultuur aan Zet Maastricht en werd verder uitgewerkt in samenwerking met Basisschool Aloysius, CNME, Kumulus en buurtbewoners.

Waarom

Met dit initiatief wil Kumulus een gebaar maken naar stad en buurt en op een heel bijzondere manier laten zien wat er bij Kumulus gebeurt. Maar tevens ook een aanjager zijn voor deelname aan kunst en cultuur. De combinatie van groene en culturele activiteiten maakt de buurt nog kleuriger en attractiever.

Buurttuin

De buurttuin van Kumulus is niet zomaar een tuin. Het is een plek met een podium voor muziek en theater, er zijn zitbanken en de Kumulus cursisten kunnen er rustig werken. Maar ook buurtbewoners, gasten van de Cellebroederskapel (Maastricht), de leerlingen van Kindcentrum Aloysius en passanten kunnen ervan genieten en hem gebruiken.

CNME leverde het ontwerp voor de Kumulus Buurttuin. Er is daarbij gelet op de verschillende functionaliteiten zodat de tuin voor iedereen veel plezier oplevert.

Contact

Kumulus
Herbenusstraat 89
6211 RB Maastricht

043 - 350 56 56
www.kumulus.nl
facebook kumulus daalhoeve facebook

Openingstijden

maandag 10:00 - 19:00
dinsdag 10:00 - 19:00
woensdag 10:00 - 19:00
donderdag 10:00 - 19:00
vrijdag 10:00 - 19:00
zaterdag 10:00 - 19:00
zondag gesloten