ontwerp & realisatie >> edening

groen maastricht

Ezelstal Hans en Grietje

Voor mensen die een beetje anders zijn

Ezels staan bekend om hun volgzame karakter en vormen de kameraad bij uitstek voor volwassenen en kinderen. Hun grote ogen en kleine compacte formaat werken erg vertederend en maken reacties los bij mensen die niet voor mogelijk werden gehouden. Alle mensen, groot of klein, zie je opleven in contact met de ezel.

Alle mensen met een hulpvraag kunnen terecht bij onze ezels. We werken met de ezels, verzorgen ze, knuffelen, wandelen en borstelen ze. Dat is voor onze ezels EN de deelnemers heel aangenaam. We zijn dus veel in de buitenlucht. De wijze waarop wij werken met ezel en mens heet Asinotherapie, oftewel ezeltherapie. De ezels worden ingezet als "co-therapeut".

Asinotherapie

In de Asinotherapie maken we gebruik van de lichaamstaal van ezels. Door die lichaamshoudingen en –uitingen te imiteren leggen we contact met de ezels, zoals ezels dat ook met elkaar doen. Zo uit een ezel zijn sympathie door de vacht van zijn ezelmaatje uitvoerig te beknabbelen. Dit imiteren wij door de ezel lekker ruw te borstelen en te krabben met onze nagels. Ook legt een ezel zijn hoofd vaak op de schouder van zijn maatje om zijn sympathie te uiten. Dit imiteren wij door de ezel te omhelzen en ons hoofd op zijn schouder te leggen. Dit ezel ervaart dit als vriendschap en biedt zijn kameraadschap aan.

De onvoorwaardelijkheid waarmee de ezel dit doet, doet veel mensen goed. Mensen die het moeilijk vinden affectie te uiten, leren dit via de ezel. Drukke kinderen worden rustiger van het trage tempo en gedrag van de ezel en verlegen mensen bloeien op door hun open en vriendelijke benadering.

Contact

Ezelstal Hans en Grietje
Maastrichterweg 5
6228 XT Maastricht

Contactpersoon Brigitte Wijnen
06 - 17 42 48 37

www.ezelstalhansengrietje.nl

Routebeschrijving

Neem vanaf de A2 ten zuiden van Maastricht de afslag Gronsveld. Rij bovenaan afrit richting Gronsveld. Bij rotonde linksaf (3e afslag). Na 300 m ziet u het scoutinggebouw waar de ezelstal zich bevindt.