ontwerp & realisatie >> edening

groen maastricht

Faunawatch

Faunawatch zet zich in voor het welzijn van dieren en de bescherming van dieren door activiteiten, educatie en acties. In 2012 zijn onze voormalige groene gezichten Tim & Ivi Huijsmans gestart met de organisatie Red de Aarde. In 2015 zijn Tim & Ivi uitgeroepen tot wereldverbeteraars van het jaar. Na vier geslaagde jaren gaat de dierenwelzijnsorganisatie verder onder de naam Faunawatch.

Faunawatch wil onder andere de meest bedreigde primaat ter wereld, de Cross River gorilla, beschermen. Daarnaast heeft de organisatie als doel de jacht op de walvissen (grienden) op de Faeröer eilanden een halt toe te roepen. Bovendien wil Faunawatch, naast het succesvolle bijenbeschermingsproject in Nederland en het imkerproject in Ghana, tevens in Kameroen een bijenproject starten.

Kenmerkend voor Faunawatch zijn de volgende zes punten:

  • Ze zetten ons in voor bedreigde diersoorten: van klein tot groot, van de bij tot de gorilla.
  • Ze zijn zowel lokaal als internationaal actief.
  • Ze willen ook de jongeren zoveel mogelijk betrekken bij onze organisatie, wat je ook terugziet in de bestuurssamenstelling.
  • Ze hebben een platte organisatie, waardoor er geen sprake is van bureaucratie en we snel tot actie kunnen overgaan.
  • Ze houden er rekening mee dat dieren en mensen onderdeel uitmaken van een groot samenhangend geheel en bevorderen bijvoorbeeld ook alternatieve leefgebieden voor dieren en alternatieve inkomstenbronnen voor mensen die door de bescherming van bepaalde diersoorten inkomsten zouden kwijt raken.
  • Ze zijn onafhankelijk en accepteren geen dubieuze giften.