ontwerp & realisatie >> edening

groen maastricht

Eerste Maastrichtse Dahlia Vereniging

De EMDV (Eerste Maastrichtse Dahlia Vereniging) is gevestigd op een terrein aan de Hooverenweg / Molenweg te Amby Maastricht. De vereniging werd in 1934 opgericht met als doelstelling het bevorderen van de dahliateelt en de ontwikkeling van de kennis en behandeling van dahlia's.

Bloemschikken

De EMDV heeft een actieve afdeling bloemschikken. Gedurende het jaar komen ze een maal per 3 weken bij elkaar en maken dan samen met wat hulp een leuk bloemstuk. In de tijd dat de dahlia's in bloei zijn wordt er gebruik gemaakt van deze mooie bloemen en worden er steeds weer nieuwe ideeën uitgewisseld.

De bloemschikafdeling beschikt over een aantal tuintjes, die door de leden worden verzorgd, waar ze hun bloemen kweken. Ook de hulpmaterialen worden voor een groot deel zelf gekweekt. Het hele jaar wordt er toegewerkt naar de maand september waarin de groep zich presenteert op onze Open Dagen, de herfstfair in de Botanische Tuin in Terwinselen en eens in de twee jaar op "Heer Totaal".

Tevens verzorgen zij de bloemstukjes voor de plaatselijke afdeling van de zonnebloem ter gelegenheid van de nationale ziekendag. Deze groep gaat ook een aantal malen per jaar naar instellingen om daar met de bewoners samen leuke bloemstukjes te maken.

Houdt u van tuinieren?

Wellicht is dan een lidmaatschap van de EMDV een goed idee.

De EMDV heeft als doelstelling om de dahliateelt in stand te houden en de kennis omtrent deze prachtige bloem over te dragen. Hiertoe hebben wij op ons complex aan de Hooverenweg / Molenweg ongeveer 40 tuinen beschikbaar die worden verhuurd.

Op deze tuinen die 5 meter breed en ongeveer 20-25 meter diep zijn moet ieder lid op de voorste 9 meter 5 rijen dahlia's planten die door de vereniging worden geleverd. Op de rest van de gehuurde tuin kan ieder lid zelf bepalen wat hij doet, (biologisch) groente telen of nog meer dahlia's planten.

De grond wordt overigens jaarlijks geploegd, dus zelf spitten is niet nodig.

Contact

Eerste Maastrichtse Dahlia Vereniging
Hoek Molenweg / Hooverenweg
Wijk Amby


www.emdv.nl