ontwerp & realisatie >> edening

groen maastricht

De Bio Markt

De biologische markt, of ‘boeremerret’, bestaat al sinds 1995. In de loop der jaren is de biologische markt veranderd van een plek waar de lokale bioboeren hun producten verkochten, naar een doorgeefluik voor allerhande biologische producten uit de regio, maar ook van elders. Zij zijn in het verleden uitgeroepen tot de lekkerste boerenmarkt van Nederland. Dat is niet voor niets. Elke kraam heeft hele bijzondere producten die niet te koop zijn in de supermarkten.

Groeten en fruit (Limbio tuin van gronsveld)

Limbio teelt en verwerkt oude fruitrassen van hoogstambomen. Daarnaast wordt er op de markt een groot assortiment aan biologische groente en fruit aangeboden. Deze producten proberen ze zo veel mogelijk uit de lokale euregio te halen zodat we het vers en betaalbaar kunnen aanbieden.

Kaaskraam (Michaelshof / Aken)

De koeienkazen zijn biologisch-dynamisch en worden gemaakt in hun eigen kaasmakerij. Bij hun kun je terecht voor diverse soorten bijzondere kazen en verse melkproducten. Het assortiment bestaat uit producten gemaakt uit koeien, geiten en/of schapenmelk.

Broodkraam (Benoît Segonds / Visé)

Patrick staat iedere donderdag op de markt met prachtige ambachtelijke broden gemaakt door Benoît Segonds. Benoît bakt geheel ambachtelijk en geeft de broden de tijd waardoor smaak en goede gezondheid gewaarborgd blijft. Er worden diverse graansoorten gebruikt zoals bijvoorbeeld kamut, spelt en tarwe.

Vrije marktkraam

Naast de vaste marktkramen hebben ze een vrije marktkraam die ze tegen een kleine vergoeding verhuren. Bij interesse mail naar limbiotuin@hotmail.com. De vaste kraamhouders zullen samen overleggen of het idee past binnen de markt. Op deze manier proberen ze mensen een podium te bieden en vaste klanten te verrassen.

De Bio Markt
Stationsstraat
Maastricht


www.bio-markt.nl
facebook de bio markt facebook

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag 13:30 - 18:30
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag gesloten

Contact

Limbio Tuin Van Gronsveld
Waterrijk 1B
6247 CL Gronsveld

043 - 311 32 16
06 - 380 750 25

www.limbio.nl

Benoît Segonds
31 Rue Paradis
4600 Lixhe-Visé
België

+32 (0)495 - 28 88 68

benoit-segonds.be

Michaelshof
Bungartsweg 156
52074 Aken
Duitsland

+49 241 4637 4519

www.michaelshof.eu