ontwerp & realisatie >> edening

groen maastricht

Athos Eet-Maakt-Doet

Athos Eet-Maakt-Doet is een ontmoet – en ontwikkelplek, een plek waar mensen kunnen en mogen meedoen naar vermogen en waar men elkaar echt kan ontmoeten. Athos is gehuisvest is een karakteristiek oud schoolgebouw aan de Athoslaan in Maastricht.

Athos biedt mensen middels verschillende zinvolle en vooral ook leuke werkzaamheden een podium, om te kunnen meedoen naar vermogen en om van waarde te zijn, een plek waar men gezien wordt! Onze activiteiten zijn gericht op het bevorderen van de zelf -en samenredzaamheid zodat men ook buiten Athos meer in staat is om te kunnen meedoen naar vermogen.

Tuinieren op hoogte

Zelf groenten, fruit en kruiden kweken en ook nog zelf opeten, is tegenwoordig hip. Helaas niet voor mensen met een beperking of chronische ziekte. De natuur zit immers vol onneembare obstakels. Voor deze doelgroep is er nu een speciale tuin bedacht: een tuin op hoogte. Het is een toegankelijke tuin voor mensen met een rolstoel of rollator en visueel gehandicapten.

Het initiatief Tuin op Hoogte is een samenwerkingsproject van Stichting Samen Onbeperkt, het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie en Athos Eet-Maakt-Doet. Mensen met een beperking kunnen er kennismaken met de natuur, milieu en duurzaamheid. Er worden regelmatig workshops gegeven over het duurzaam kweken van bloemen, groenten en kruiden.

Contact

Athos Eet-Maakt-Doet
Athoslaan 12 A
6213 CD Maastricht

043 - 321 91 49

www.athos-maastricht.nl
facebook athos facebook

Openingstijden

maandag 09:30 - 17:30
dinsdag 09:30 - 17:30
woensdag 09:30 - 20:00
donderdag 09:30 - 17:30
vrijdag 09:30 - 17:30
zaterdag gesloten
zondag gesloten